10 maj 2018
14:00

Ankarsrums IS

Referat: Timmernabbens IF - Ankarsrums IS

Dagens drabbning slutade med en mycket skön 5-2 seger över Ankarsrum och 3 friska pinnar till gulsvart. Vi gör en klart bra första halvlek där vi nyttjar kanterna på ett utmärkt sätt med många fina inspel och vi har flera fina lägen att göra mål. 1-1 är ställningen i halvtid. Andra halvlek klart sämre spelmässigt men vi gör 4 mål istället och vinner med 5-2!
Matchen hinner knappt börja innan Ankarsrum tar ledningen med 1-0. Ett misstag från vår sida och friläge ger dem 1-0. Ankarsrum spelar enkelt. Lyfter långt, siktar på att vinna nickduellen, skarv och djupledslöpning. Vi har lite problem stundtals med nickduellerna, och andrabollarna går till dem relativt ofta men de skapar egentligen inga heta chanser förutom målet i första. Vi ville använda våra kanter extremt mycket idag var tanken. Komma till inspel, fylla på i boxen och skapa möjligheter på så sätt. Vi gör det riktig bra i första halvlek. Vi kommer runt måååånga gånger på båda kanter, har folk i boxen och nära flera gånger om att kvittera. Ankarsrum sticker upp då och då men vi har koll på dem och dem får inga direkta heta lägen. Det dröjer till 37 min innan kvitteringen kommer. Långboll från Melker N där Gabbe i duell med mittback får med sig bollen och iskallt lobbar in 1-1 över deras mv. Oerhört skönt med kvittering innan paus!
I paus pratar vi om att fortsätta med det vi påbörjat i första. Samtidigt försöka tighta till det när de lyfter och försöka vinna fler dueller och andrabollar än i första. Andra halvlek är överlag sämre spelmässigt än i första. Vi börjar ganska ok första 15. August för 2-1 efter knappa kvarten. Tobbe kommer runt på kanten och slår ett fint inlägg som August är högst på och knoppar in 2-1. Det blir en svängig halvlek, framförallt sista 20 min. Vi kommer inte till lika mycket på kanterna som vi vill. Tycker vi gör det bättre i nickdueller och andrabollspelet än i första men det blir lite hawaii-fotboll över det hela. 3-1 kommer i 75 minuten. Frispark som vi lyfter in, August skarvar och Mackan gör inget misstag utan lägger in 3-1. Tyvärr reducerar Ankarsrum ett par minuter senare. Sista 10 blir nerviga. De har ett kanonläge att kvittera men inspelet smiter förbi framstormande Ankarsrumspelare som hade haft öppet mål. 4-2 gör Nick i 89:e, finfin spelvändning från Filip till löpande Nick på vänsterkanten. Skott, touch på försvarare och 4-2. På övertid får vi straff och August sätter sitt andra för dagen till 5-2.
Sammanfattningsvis en klart bra första halvlek med fina chanser och få mål. En sämre andra med färre chanser och fyra mål. Detta gav oss en i mina ögon välförtjänt seger och tre välbehövliga poäng. Nu njuter vi av detta i helgen, tränar söndag och tar oss an Fårbo på bortaplan på tisdag klockan 18.45.